Stezka u vodopádů se po sesuvu opravuje, práce mají trvat do 20. dubna
Ohraničená stezka s balvany u Vaňova. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Odborníci prohlížejí skalní masiv a opravují oblíbenou výletní stezku směřující k vaňovským vodopádům. V polovině března se tam kvůli podmáčené půdě posunula část svahu a větší kameny zavalily kus cesty. Práce v lokalitě mají podle nynějších předpokladů trvat do 20. dubna.

„Turistickou stezku blokují kameny. Lidé se musí v uvedeném prostoru pohybovat velmi opatrně. Na místě nyní probíhají práce směřující k odstranění uvolněných a nestabilních částí skalního masivu a svahu,“ uvedla Romana Macová, mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem.
 
Lokalita není úplně uzavřena a prostorem se dá projít. Turisté však musí být opatrní. „Vzhledem k pádům kamení žádáme veřejnost o zvýšenou opatrnost. Vždy prosím respektujte pokyny pracovníků provádějících činnosti na svahu. Je třeba i počítat i s omezením pohybu na určitých místech,“ upozornila Romana Macová.

Stezka vede k vaňovským vodopádům a na vyhlídku Vrkoč. O sesuvu jsme podrobněji psali ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru