U jezera Milada se opravují cesty na březích. Zahájení sezony se blíží
Jezero Milada. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V okolí jezera Milada od dubna probíhají stavební práce – opravují se cesty na březích. Práce mají trvat až do poloviny května. Správci rekreačního areálu nabádají ke zvýšené opatrnosti.

„Před začátkem letní sezony opravujeme komunikace v okolí jezera. V místě oprav se budou pohybovat stavební stroje a některé části mohou být i krátkodobě uzavřeny. Prosíme proto návštěvníky o zvýšenou opatrnost v úseku oprav a při plánování procházky nebo projížďky na kole raději zvolte jiný úsek,“ upozornila Markéta Krejčíková z dobrovolného svazku obcí Jezero Milada.

Jezero bylo napuštěno v roce 2010 po zatopení hnědouhelného lomu Chabařovice. Má rozlohu přes 250 hektarů a během pár let se stalo oblíbeným cílem výletníků, sportovců i rekreantů z Ústecka a dalších regionů v okolí. Rádi u něj sportují například běžci nebo cyklisté, na jeho hladině pak vyznavači vodních sportů.

Minulý víkend v Ústí byla slavnostně zahájena nová cyklistická sezona a hned tuto sobotu 5. května se příznivci cyklistiky mohou u jezera zapojit do tradičního Cyklozávodu Milada s trasami pro děti, rodiny i zdatné dospělé sportovce. Slavnostní zahájení letní sezony na Miladě s celodenním bohatým programem pak proběhne za dva týdny, v sobotu 19. května.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru