Bobová dráha, lanová stezka, mnoho zábavy. Na Větruši se chystají novinky
Lanové centrum, stezka mezi stromy. Ilustrační foto pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Minigolf, lezecká stěna, bobová dráha, lanová stezka v korunách stromů, adrenalinová houpačka – všechny tyto atrakce a s nimi ještě i mnoho dalších mají vzniknout na svazích Větruše. Ústecký magistrát tam plánuje vybudovat nové centrum volnočasových aktivit, nabízející spoustu míst a činností k zábavě, sportování a neobvyklým zážitkům.

Město si už k záměru nechalo vypracovat i odbornou studii. Podle ní by na Větruši mohlo přibýt až šestnáct staveb, které by zvýšily atraktivnost a návštěvnost oblíbené lokality v Ústí. Mezi nimi jsou například lanové centrum pro děti, dětské hřiště, dlouhý lanový sjezd, naučná stezka, adrenalinová houpačka, parkoviště, bobová dráha, workoutové hřiště, minigolf, diskgolf, běžecké tratě či například ferrata – zajištěná cesta ve skalnatém dobrodružném horském terénu.

„Areál na Větruši chceme ještě více vylepšit a přilákat k volnočasovým aktivitám nejen Ústečany, ale i turisty z jiných oblastí. K současným atrakcím, jako je například vyhlídková věž, zrcadlové bludiště, tenisové kurty, by se mohly připojit ještě další nové objekty ve společném areálu,“ uvedl Jiří Madar, první náměstek primátorky Ústí nad Labem.

Investice bude v desítkách milionů korun

Znamená to samozřejmě nemalou investici. Ta se nyní odhaduje na částku 46 – 74 milionů korun. Velké rozmezí je dáno tím, že ještě není rozhodnuto, zda by se nové volnočasové centrum stavělo najednou, anebo by byly v první fázi schváleny k vybudování jen některé jeho části.

„Věřím, že i nové zastupitelstvo, které vznikne po podzimních volbách, využije návrh projektu a najde finanční prostředky k realizaci vybraných atrakcí. Ty by přispěly k dalšímu zvýšení návštěvnosti našeho města, které je turisticky velmi oblíbené,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

V areálu by měly vzniknout atraktivní lanové sjezdy. Vyzkoušet je mohou lidé všech věkových skupin bez ohledu na fyzickou zdatnost. Jednou z hlavních atrakcí by se měla stát bobová dráha. Zajímavostí by měly být minigolfové prvky, které budou doplněny o modely významných budov nad Labem a okolí. „Centrum bude mít i ferratu, horskou stezku, a to v prostoru u dolního parkoviště. Nabídne netradiční možnost, jak se dostat na Větruši. K dispozici bude jistící lano, čtyři žebříky, v horní části bude cesta využívat skalní výchoz,“ připomněla některé další zajímavosti Romana Macová z magistrátu města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru