Představitelé města i kraje uctili památku obětí války
Primátorka Ústí Věra Nechybová při projevu. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Památku obětí druhé světové války a výročí jejího konce a osvobození naší země a Evropy od fašismu připomněli v Ústí nad Labem představitelé města i krajského úřadu. Desítky účastníků se sešly při pietním aktu ve středu u pomníků vojáků Rudé armády v Městských sadech v Ústí.

Kromě představitelů města i Ústeckého kraje se pietního aktu zúčastnili i zástupci armády, policie, hasičského záchranného sboru. Přítomen byl i generální konzul Ruské federace Michail Nikolajevič Ledeněv.

„Chtěl bych vyjádřit hold těm, kteří se zasadili o osvobození naší země,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Bylo by lehkomyslné spoléhat se, že se nás nějaký lokální či dokonce globální konflikt už nikdy nedotkne. Musíme být připraveni a my všichni jako občané bychom si měli každý sám sobě položit otázku, zda ve chvíli, kdy to bude potřeba, dokážeme obstát jako ti, jejichž památku si tu připomínáme,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru