Sedmdesát mladých cyklistů soutěžilo na dopravním hřišti
Mladí cyklisté při soutěži. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Téměř sedmdesát žáků z devíti základních škol se zúčastnilo okresního kola dopravní soutěže mladých cyklistů v Ústí nad Labem. Vítězem v obou kategoriích se stala Základní škola E. Krásnohorské a postoupila do krajského kola.

Okresní kolo proběhlo na počátku května na dopravním hřišti v Ústí, které provozuje městská policie. Nejlepší žáci obdrželi poháry, diplomy a věcné ceny. Na celou soutěž dohlížel i zástupce BESIP.

Soutěž pro mladé cyklisty vyhlašuje rada vlády a ministra dopravy pro bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a Ministerstvo školství ČR. Soutěž je určena dětem starším deseti let. „Cílem je přispívat ke zvýšení efektivity dopravně výchovného působení, správnému a bezpečnému chování dětí v silničním provozu, ke snižování dopravní nehodovosti a zlepšování techniky jízdy na kole v dopravním provozu,“ upřesnil Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem.

Školáci nejprve prokazují teoretické znalosti pravidel silničního provozu a potom soutěží při praktických dovednostech ve zvládnutí jízdy na kole a dopravních předpisů v simulovaném silničním provozu. Součástí je i zvládnutí první pomoci při úrazech v dopravě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru