Šikovný pes strážníků přivezl do Ústí bronzovou medaili
Psovodkyně (vlevo), primátorka a úspěšný pes Max. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí – Max, sedmiletý pes ve službách Městské policie Ústí nad Labem, si úspěšně vedl na mistrovství republiky služebních psů. Přivezl bronzovou medaili.

Je to první úspěch tohoto druhu pro městskou policii a město Ústí. „Gratuluji k historickému úspěchu, ještě nikdy se naší městské policii nic podobného nepovedlo. Děkuji za skvělou práci, kterou s Maxem odvádíte,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová, která osobně poděkovala pejskovi i jeho psovodce Petře Adamcové.

Soutěžící psi se na mistrovství republiky, které proběhlo v Lučkovicích u Písku v jižních Čechách, museli vypořádat s řadou disciplín, které probíhaly jak ve dne, tak i v noci. „Nechybělo například noční zadržení osoby, která byla jen na tři vteřiny osvětlena a pes pak za ní vyrazil do tmy. Dalšími úkoly bylo odvrácení útoku nebo střet s pachatelem, který se brání, psa dvakrát udeří a snaží se ho zahnat,“ popsala Romana Macová z magistrátu města Ústí.

„Max si při všech úkolech vedl velmi dobře a stejně vzorně se chová i ve službě,“ uvedla Petra Adamcová.

Pro městskou policii je práce psů a kynologů velmi důležitá. Služební pes se stal nedílnou součástí každodenní práce strážníků při jejich službě. Strážníci používají psy při rizikových sportovních utkáních, při práci v nepřístupných terénech a při obchůzkách v zahrádkářských koloniích. „Jsme moc rádi, že máme u nás ve sboru tak šikovného psa i psovodku, a blahopřejeme k úspěchu. Ne nadarmo se říká, že pes při zákroku zastane práci dvou až tří policistů, což se našim strážníkům už mnohokrát potvrdilo,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Ústí Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru