Strážníci použili defibrilátor, činnost srdce u nemocného muže se podařilo obnovit
Strážník s defibrilátorem. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Krizové chvíle si prožil jeden z mužů a jeho blízcí ve čtvrtek ráno ve Švabinského ulici v Ústí. Selhala mu srdeční činnost. Strážníci bleskově přijeli a použili defibrilátor. Mužovo srdce se pak zase rozběhlo.

„Na tísňovou linku městské policie zavolala žena v 7.27 hodin. Uvedla, že u jejího manžela došlo k zástavě srdce. Na místo okamžitě vyjeli strážníci ze skupiny operačního zákroku,“ popsal dramatické chvíle Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem.

Když strážníci vešli do domu, jedna z žen už postiženému prováděla srdeční masáž. Strážníci okamžitě připojili muže na defibrilátor. „Na místo přijela i přivolaná záchranná služba, která si od strážníků vyžádala spolupráci při oživování - pokračování v přímé masáži srdce. Za pokynů lékaře se podařilo přímou masáží a pomocí defibrilátoru u muže obnovit srdeční činnost,“ popsal dobrý konec záchranné činnosti Jan Novotný.

Pacient byl pak dopraven do sanitního vozidla a převezen do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru