Novinka pro výletníky: město umožní půjčování jízdních kol
Kola v ústeckém cyklocentru. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Pokud si návštěvníci Ústí, nebo i lidé z města, kteří nemají vlastní bicykl, chtějí zpestřit výlet či pobyt na Ústecku aktivním pohybem, mohou využít novinku: magistrát nabízí od letošního roku možnost zapůjčení jízdních kol.

Bicyklů v majetku města, určených k půjčování, je k dispozici celkem deset. Umístěna jsou v Cyklocentru města Ústí nad Labem v prostoru tzv. „Zanádraží“.

„V současnosti se ještě řeší poslední technické záležitosti vlastního systému půjčování, ale již brzy bude možné tato kola využít,“ uvedla Hana Slawischová, vedoucí oddělení cestovního ruchu magistrátu města Ústí.

Ústecko patří mezi regiony, které mají výborné podmínky pro cyklistiku i cykloturistiku. Magistrát města tyto aktivity podporuje. V minulých letech město zřídilo i cyklocentrum pro všechny vyznavače cyklistiky a cykloturistiky. Pro veřejnost je otevřené každý den od 8 do 20 hodin včetně víkendů. K dispozici jsou tam všechny základní informační služby zaměřené na cykloturistiku, dále i možnosti drobných oprav jízdních kol, uskladnění, pohlídání či umytí kola při výletech. Turisté se mohou v cyklocentru v případě potřeby i vysprchovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru