VIDEO: Muž v Teplicích brutálně útočil na prostitutky! Znásilňoval, tloukl, loupil
Policisté seznámili s případem novináře na tiskové konferenci. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Teplice – Osmačtyřicetiletý muž ze středních Čech byl postrachem žen, které se na Teplicku živí prostitucí. Podle policistů má na svědomí nejméně devět jejich napadení. Kriminalisté označují jeho útoky za brutální. S prozatímními výsledky vyšetřování v úterý před polednem seznámili novináře.

Muž je nyní ve vazební věznici v Teplicích. Svoji vinu neuznává. V minulosti byl již za obdobné útoky odsouzen k mnohaletému pobytu ve vězení.

Případ se začal odvíjet koncem března letošního roku. Policisté přijali oznámení od ženy, která vypověděla, že ji oslovil neznámý muž, který po ní požadoval sexuální služby. Když si k němu sedla do auta, odvezl ji za Teplice, kde ji násilím nutil k praktikám, na kterých se předem nedohodli. Ženě se nakonec podařilo z auta utéct.

Prostředí, ve kterém se násilník pohyboval, policistům zrovna nepomohlo. Ženy živící se prostitucí nevyhledávají běžně policii v případě nouze. „Situace byla o to těžší,“ uvádí Jaroslav Jedlička, zástupce vedoucího územního odboru Policie ČR v Teplicích. Ženy se na policii neobrátily ani přes to, že mužovy útoky byly opravdu brutální. „Některé ženy běhaly po útoku lese nahé a hledaly pomoc,“ říká komisařka Libuše Rážová.

Video ze zadržení podezřelého

https://www.youtube.com/watch?v=9gukLygXFsQ

Policisté začali intenzivně pátrat v komunitě prostitutek a po měsíc se jim podařilo shromáždit dostatek důkazů, aby mohli požádat státního zástupce o souhlas se zadržením podezřelého muže. Zadržela ho zásahová jednotka v polovině dubna v Praze. V tu dobu byl podezřelý ze znásilnění tří prostitutek z Teplic a Dubí. „Následně bylo jeho stíhání rozšířeno o dalších šest útoků,“ dodává Libuše Rážová. A další minimálně jeden ještě přibude. Kromě toho má na krku loupeže, omezování osobní svodody, krádeže a ublížení na zdraví.

„Udivující bylo množství žen, které postupně vypověděly, že byly napadeny a znásilněny stejným mužem. Některé z nich držel proti jejich vůli v autě i několik hodin a brutálním bitím je nutil k různým sexuálním praktikám, se kterými ženy nesouhlasily,“ uvádí policejní mluvčí Daniel Vítek. Žádná z poškozených ale sama nevyhledala lékaře, ani se neobrátila na orgány činné v trestním řízení, jak jsme již uvedli.

K dopadení nakonec oběti násilníka dopomohly tím, jak dokázaly velice podrobně pachatele popsat. „Tipování ale proběhlo i na základě různých databází, například osob, které už byly v minulosti pro obdobnou trestnou činnost trestně stíhány,“ doplnil Daniel Vítek. Tak tomu bylo nakonec i v případě obviněného.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru