Nájemníci opouští ubytovnu Modrá. Na nové bydlení se těší
Nájemníci čekající na stěhovací auto. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Na schodech ke vchodu sedí hlouček nájemníků. Za jejich zády jsou vyskládané pytle, tašky a krabice s oděvy a dalšími věcmi do domácnosti. Takový obrázek se naskytl každému, kdo zamířil v pátek 29. června v podvečer k ubytovně Modrá v Purkyňově ulici, která poslední červnový den končí s provozem.

„Už máme nové bydlení,“ říká nájemnice Dana Gorolová, která ještě v neděli 24. června na otázku: „Kam půjde po uzavření ubytovny?“ krčila rameny.

„Stěhuji se do bytu 1+1 ve Starých Předlicích. Byt mi přes realitní kancelář pomohl sehnat místostarosta centrálního obvodu Karel Karika. Tady jsem platila sedm tisíc korun za jednu místnůstku. Tam za celý byt budu platit nájem něco málo přes tři tisíce. Chtěla bych také poděkovat za pomoc paní Hofmannové a Kamínkové z úřadu,“ dodává Dana Gorolová.

S ní před ubytovnou vyhlíží stěhovací auto její švagrová Kateřina Miková. „My se stěhujeme do Olšinek. Bydlení nám tam sehnal pan Kozák, u kterého pracuje manžel. Jsme rádi, že jdeme pryč. Tady nám teplou vodu pouštěli jen v určitých hodinách. Muž když přišel z práce, tak se nemohl ani umýt. Tam to budeme mít lepší,“ uvedla radostně Kateřina Miková.

Podle zjištění redakce E – Ústí.cz je většina nájemníků z ubytovny Modrá již odstěhována. Jen dnes ji mělo opustit sedm rodin. „Tři se odstěhovaly už ráno. A čtyři, včetně nás, odejdou do večera,“ odpovídá na otázku, kolik je v ubytovně ještě nájemníků, Dana Gorolová.

Komunita Na ulici nepůjdeme dnes v 10.00 hodin na sociální síti Facebook totiž oznámila, že jsou stále nájemníci, kteří nemají vyřešené bydlení. „AKTUÁLNĚ: zbývá posledních 24 hodin, na Modré je stále asi 15 lidí, kteří nemají kam jít,“ píše se na profilu komunity.

Magistrát statutárního města Ústí nad Labem v pondělí vydal tiskové prohlášení, ve kterém uvádí, že nikdo na ulici zůstat nemusí, pokud si sám takovou možnost nezvolí. (více zde)

Čtenáři, náměty na zpravodajství z Ústecka nám můžete zasílat prostřednictvím našeho e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využít zprávy přes naší facebookovou stránku. My vámi zaslaný podnět prověříme a o výsledku vás budeme na našich stránkách informovat.

{article title="SITUACE NA UBYTOVNĚ MODRÁ: Zoufalost a nedůvěřivost"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru