Na jízdních kolech z ústeckého Cyklocentra proběhla rozlučka se svobodou
Půjčovna jízdních kol v ústeckém Cyklocentru. Na snímku referentka Lucie Sasková. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Novou službu od letošního května nabízí ústecké Cyklocentrum sídlící na promenádě za ústeckým hlavním vlakovým nádražím. Pro zájemce je každý den připraveno k zapůjčení deset jízdních kol včetně ochranných přileb a dalšího nezbytného vybavení.

Vladimír Vašek, referent Cyklocentra uvedl, že v prvním měsíci od spuštění služby si půjčilo kola zhruba dvacet zájemců. „Jedná se o české, ale i zahraniční turisty, kteří přicestují do Ústí nad Labem. Máme tu i jedno kuriózní zápůjčku, kdy k nám přišla skupina dam, že chce kola na rozloučení se svobodou. Přinesly si sebou balónky, kterými kola ozdobily a pak společně vyrazily na projížďku,“ řekl Vladimír Vašek.

Cyklocentrum provozují Městské služby Ústí nad Labem. K zapůjčení nabízí deset bicyklů, z nichž jedno disponuje dětskou sedačkou. „Zájemce musí předložit občanský průkaz nebo cestovní pas, složit vratnou zálohu 1 000 Kč, podepsat smlouvu. Cena půjčovného je závislá na délce výpůjčky. Jednodenní půjčovné vyjde na 200 Kč, ale při vypůjčení kola například na tři dny se cena snižuje na 150 Kč za den. V ceně je zahrnuto rovněž zapůjčení přilby, zámku nebo dětské sedačky. Rezervace kola je možná na telefonním čísle 725 550 594,“ doplnila referentka Lucie Sasková.

{article title="Novinka pro výletníky: město umožní půjčování jízdních kol"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru