Úřad práce schválil nájemníkům z uzavřené ubytovny Modrá finance na jistiny na nové byty v rámci mimořádné okamžité pomoci
Ilustrační snímek. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Velké emoce vyvolala informace o vyplacení podpory na jistiny k získání nového bydlení pro dvaadvacet obyvatel z uzavřené střekovské ubytovny přezdívané Modrá, kteří skončili přechodně ubytováni v tělocvičně předlické školy. Čtenáři napsali na e-mail redakce on-line deníku E – Ústí.cz, který zákon tuto možnost umožňuje, kdo a v jakých životních situacích může o dávku požádat?

Mluvčí Úřadu práce České republiky Kateřina Beránková k dotazům uvedla, že byla využita takzvaná mimořádná okamžitá pomoc, která je poskytována osobám, které se ocitnou v situacích, které je nutno bezodkladně řešit. „V tomto případě se jedná o odstavec číslo tři, nedostatek prostředků k úhradě jednorázového výdaje. Dávku lze poskytnout až do výše tohoto jednorázového výdaje,“ upřesnila mluvčí Úřadu práce České republiky.

Zároveň redaktorovi on-line deníku E – Ústí.cz poslala s odpovědí odkaz na stránku Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, kde jsou uveřejněny veškeré informace o pomoci v hmotné nouzi. (Odkaz najdetezde). 

Čtenáři, posílejte nám náměty na zpravodajství z Ústecka na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Využijte zpráv naší facebookové stránky. My vámi zaslaný podnět prověříme a o výsledku vás budeme informovat na našich stránkách.

{article Komunita Na ulici nepůjdeme shání dobrovolníky. Peníze od Úřadu práce na kauce na byty jsou již schválené}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru