PRÁVĚ TEĎ: Bazén s tobogánem termálního koupaliště v Brné je uzavřený z důvodu znečištění
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Brná – Pouze v plaveckém a zadním rekreačním bazénu se od dnešního dopoledne (čtvrtek 26. července) vykoupou návštěvníci, kteří dorazili do termálního koupaliště v Brné. Kvůli znečištění musely Městské služby Ústí nad Labem, které areál spravují, uzavřít bazén s tobogánem.

„Nedávná situace se opakuje: Z důvodu znečištění rekreačního bazénu s tobogánem stran našich hostů jsme nuceni jej uzavřít, abychom zajistili jeho vypuštění, řádnou desinfekci a následné napuštění, abyste se tak mohli opět koupat v čistém. O znovuotevření bazénu Vás budeme okamžitě informovat. Ostatní bazény fungují naprosto bez omezení,“ informují na svých stránkách Městské služby Ústí nad Labem.

{article title="PRÁVĚ TEĎ: Vykonání potřeby přímo do bazénu má za následek jeho uzavření"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Termální koupaliště Brná vyrostlo na pravém břehu řeky Labem v roce 1931. Poprvé byl zdroj termální vody v Brné navrtán v dubnu roku 1930 mistrem studnařem Antonem Kuhebauchem a z artézského vrtu o hloubce 327 metrů vytryskl do výšky osmi metrů pramen o teplotě 30 stupňů. Následující rok bylo na jeho místě vybudováno termální koupaliště, ke kterému byly v roce 1937 připojeny vanové lázně. Z počátku se slabě mineralizovaná voda využívala i na pitné kůry a stáčela se do lahví na prodej. Další vrt byl pro potřeby koupaliště vyhlouben v roce 1968. V roce 2008 termální koupaliště v Brné televizní diváci v jedné z anket vyhlásili koupalištěm roku.

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru