Strážníci kvůli obavě o zdraví ženy otevírali byt. Našli ji bezvládně ležet na gauči
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pátek v 18:45 hodin byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Přemyslovců, odkud na tísňovou linku městské policie telefonoval oznamovatel, který operátorovi sdělil, že se od rána nemůže spojit se svojí bývalou manželkou, u které má obavy o její zdraví.

Po příjezdu hlídky na místo dotyčný strážníkům sdělil, že chodí za svou bývalou ženou na kontroly, protože trpí bipolární poruchou, bere silné léky a trpí sebepoškozováním. Z těchto důvodů se vydala hlídka k bytu ženy, kde se na ni pokoušela doklepat. Na klepání nikdo nereagoval, pouze za dveřmi štěkal pes a sousedé potvrdili, že dotyčnou celý den neviděli ani psa venčit. Jelikož zde byla důvodná obava z toho, že by mohl být u ženy ohrožen život nebo zdraví, otevřel jeden ze strážníků byt pomocí upravené špachtle.

Po otevření bytu oznamovatel zavřel psa do druhé místnosti a hlídka vstoupila do bytu. Zde strážníci nalezli v obývacím pokoji ležet zmiňovanou bezvládně na gauči. Ihned byla u dotyčné provedena kontrola základních životních funkcí a dále se strážníci pokoušeli přimět ženu k vědomí, což se jim po krátké chvíli také podařilo. Zároveň byla na místo přes operační středisko městské policie přivolána zdravotní záchranná služba a až do jejího příjezdu strážníci dle instrukcí jejich operátora pokračovali v další pomoci postižené. Ženu si posléze odvezli zdravotníci do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru