Pozor podvod! Kupon od supermarketu vás může přijít draho, řetězec se od něj distancuje
Lidl se od soutěže distancoval. Foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

ČR – Podvodníci v Česku zneužili jméno obchodního řetězce Lidl. Údajná poukázka na 1500 korun i jiné dárkové šeky, které kolují po sociální síti, jsou podvod!

Od podvodného jednání, které se šíří po facebooku, se Lidl ve čtvrtek ráno distnacoval na svém oficiálním profilu na této sociální síti: „Milí zákazníci a naši fanoušci, mějte se na pozoru před dalšími podvodnými poukazy! NEJEDNÁ SE O NAŠE NABÍDKY! Prosíme, abyste na výzvy neklikali!!!“ Lidl podá trestní oznámení na neznámého pachatele, uvedla mluvčí řetězce pro Aktuálně.cz.

Podvodníci většinou požadují v internetovém formuláři vyplnění osobních údajů. Co vám hrozí? Nainstalování nechtěného softwaru do počítače či třeba předražené SMS. Na podvodné jednání vás může upozornit zkomolená čeština, podivné webové adresy, nezvyklé dotazy. Aktuální soutěže a akce si kontrolujte na oficiálních stránkách jejich údajných provozovatelů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru