Cesty a pláně jezera Milada obsadila stavební a zemědělská technika
Přípravy na nadcházející sezónu na jezeře Milada vrcholí. 3x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Na těžkou stavební a zemědělskou techniku narazí v těchto dnech návštěvníci jezera Milada. Důvodem je údržba okolních plání a úprava přístupových cest k vodní ploše před nadcházející sezónou.

Tomáš Budín, vedoucí kanceláře Palivového kombinátu Ústí, který jezero spravuje, uvedl, že jde o plánované práce. „Opravy probíhají na západním a severním svahu jezera a pod svahem Rabenov, v okolí hlavní pláže včetně opravy hlavní příjezdové komunikace od Hrbovic. Začala výstavba nových cest na západním a severním svahu jezera. Nově vybudované a opravené cesty umožní lepší spojení pro vozidla integrovaného záchranného systému, pěší i cyklisty na hlavní pláž od Chabařovic a pláž pod obcí Roudníky. Součástí prací je i oprava a výstavba několika propustků a oprava příkopů,“ doplnil Tomáš Budín.

0104 jezeromilada

Barbora Džuganová z ústeckého magistrátu dodala, že slavnostní zahájení letošní letní sezóny na jezeře Milada je naplánováno na sobotu 3. června. „Pro návštěvníky akce budou připraveny projížďky po vodní ploše na motorových člunech městské policie, kolem jezera bude jezdit Zoovláček, děti se mohou těšit na nejrůznější soutěže a hry. Své modely ukáží lodní, letečtí a raketový modeláři. Chybět nebude občerstvení a další atrakce,“ uvedla Barbora Džuganová.

Novinkou na jezeře Milada jsou tři nové přístřešky určené pro odpočinek turistů. Na úhradě jejich výstavby se podílela Nadace ČEZ. (Psali jsme).

0104 jezeromilada2

Jezero Milada vzniklo zatopením těžební jámy hnědouhelného dolu Chabařovice, v místě bývalých obcí Hrbovice, Tuchomyšl a Vyklice. Má rozlohu 252,2 hektarů, průměrnou hloubku 15,5 metrů a maximální hloubku 24,7 metrů. Objem vody činí 35 601 000 metrů krychlových.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru