Ústí nad Labem – Na deset dní se zastaví lanovka spojující střed Ústí s výletním zámečkem Větruše. Důvodem je pravidelná roční údržba, kterou lanová dráha prochází po zimě před letní sezónou.

Luboš Heřman, mluvčí ústeckého dopravního podniku, který lanovku provozuje, uvedl, že se kabinky s cestujícími opět rozjedou 14. dubna. „Další odstávka dráhy je naplánována od 24. do 28. dubna. Lanovka tedy bude v provozu o velikonočních svátcích. Všichni její zaměstnanci se těší na cestující,“ dodal Luboš Heřman.

Lanová dráha Větruše jezdí v letní sezóně každý den od 8.00 do 22.00 hodin. Časový interval mezi jednotlivými jízdami je patnáct minut. Jízdné stojí osmnáct korun. Za obousměrnou jízdenku zaplatí cestující třicet čtyři korun. Na lanové dráze platí integrované jednodenní síťové jízdenky Labe – Elbe. Kabinky jsou bezbariérové, schopny jsou přepravit kromě vozíku pro invalidy, kočárek i jízdní kolo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru