Dopravní policisté v Ústí se zapojili do celorepublikové akce Zebra se za tebe nerozhlédne
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – S hlídkami dopravní policie se tento týden setkají chodci a motoristé na frekventovaných přechodech pro chodce u základních škol. Dopravní policisté se na Ústecku pojedenácté zapojili do celorepublikového projektu Zebra se za tebe nerozhlédne.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že akce na vytipovaných přechodech potrvá celý týden. „Kromě hlídek dopravní policie se akce účastní také preventisté, kteří se zejména zaměřují na dodržování pravidel bezpečného přecházení. Školákům připomínají zásady bezpečného pohybu v silničním provozu,“ dodala mluvčí krajské policie.

Každý malý chodec, který dodrží všechna pravidla bezpečného přecházení přes silnici, dostane od hlídky reflexní prvek a další materiály související s bezpečností v silničním provozu. „V průběhu měsíce dubna se policisté zaměří na problematiku bezpečného pohybu na silnicích i při své přednáškové a besední činnosti na základních a středních školách, kde je o toto téma stále větší zájem,“ doplnila Veronika Hyšplerová.

Preventivní projekt Zebra se za Tebe nerozhlédne je realizován ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra České republiky a BESIP teamem Ministerstva dopravy České republiky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru