HRŮZNÉ VIDEO: V tomto domě se stále bydlí! Podívejte se na nejhorší panelák v Česku
Chanov, blok 3. Foto: Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Most - Další dům v Chanově, sídlišti na okraji Mostu je na odpis. Město ho chce nechat zbourat.  Nikdo si ale zřejmě nedokáže představit, v jakém stavu zničený panelový dům opravdu je. Dokud to neuvidí na vlastní oči. Byli jsme se tam proto podívat!

A tvrzení, že jde o nejhorší obydlený dům v kraji, se bude jen těžko vyvracet. Hůře už totiž být nemůže.

Blok tři na chanovském sídlišti je ve velmi špatném stavu. V jeho jedné polovině stále bydlí osmnáct rodin. Neobydlená polovina je jak z hororu. Chybí veškeré kovové díly, dveře, okna, dokonce tu není výtah. Místo toho je otevřená výtahová šachta do výšky prvního podlaží zcela zaplněna odpadem. Toto vše udělali lidé v 21. století.

Na naši prohlídku jsme šli společně s městskou policií, která zde provádí kontroly. Do budoucna by zde dům již neměl stát, pokud se podaří ze státního rozpočtu získat prostředky jako příspěvek na jeho demolici.

Lidé o bydlení nepřijdou, město by jim mělo nabídnout náhradní ubytování v Chanově. I proto chystá do rozpočtu na rok 2019 zahrnout prostředky na výstavbu takzvaného kontejnerového bydlení.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=1tJZwJNMkJE

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru