Ve zrekonstruovaném koupališti Plaveckého areálu Klíše se návštěvníci vykoupou nejdříve za dva roky
Vizualizace. Zdroj: Magistrát města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Klíše – O krok blíže k rekonstrukci venkovního koupaliště Plaveckého areálu Klíše je město Ústí nad Labem, které má stavební povolení. Pokud začnou stavební práce v lednu příštího roku, koupaliště bude sloužit veřejnosti již v létě roku 2020, slibuje vedení města.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že stavebním povolení Ústí získalo navzdory zpoždění při přípravě stavební dokumentace zaviněnému projektantem, společností Atelier 11. „Ten aktuálně dodal dokumentaci pro provedení stavby,  která by měla sloužit jako podklad pro vyhlášení veřejné zakázky na dodavatele revitalizace. Ústečtí radní schválili převod 6 milionů korun. Peníze přesunuli rozpočtovým opatřením ze zrušených investic,“ doplnila Romana Macová.

V červnu bylo schváleno rozpočtové opatření v zastupitelstvu. Vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce musí schválit rada města, která plánuje rozhodnout na svém srpnovém jednání, aby do konce roku byla podepsaná případná smlouva se zhotovitelem. „Předpokládáme lhůtu výstavby třináct měsíců s ohledem na to, že se jedná o venkovní stavbu, na které jsme ovlivněni i klimatickými podmínkami, dále splnění požadavků krajské hygienické stanice (měření hluku, apod.). V zimních měsících je možné zahájit přípravné práce, například zajištění výrobní dokumentace na komponenty nerezových van a brodítek. Pokud začneme v lednu a nebudou žádné komplikace, tak by mohla být stavba dokončena na jaře 2020 a je dostatečný prostor pro stavbu včetně kolaudace pro zahájení letní sezóny v roce 2020,“ uvedl pro městské noviny 1. náměstek primátorky Jiří Madar.

Součástí zrekonstruovaného koupaliště Plaveckého areálu Klíše má být i obří skluzavka, kterou si v anketě odhlasovala veřejnost loni.

{article Návštěvníci webu ústeckého magistrátu si na koupališti na Klíši přejí širokou skluzavku}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka. My se zeptáme odpovědných a o výsledku vás budeme informovat. Kontakty na naši redakci jsou/ e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., zaslat podnět nám rovněž můžete přes naši facebookovou stránku.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru