Policisté ze speciální pořádkové jednotky se učí od záchranářů zdravotnické péči
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Vedle záchranářů lze již několik týdnů vidět v posádkách aut rychlé záchranné služby také policisty v kombinézách a taktických vestách. Důvodem jsou stáže příslušníků Speciální pořádkové jednotky Policie České republiky u Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

„Na základě dohody mezi Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje a Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje absolvují policisté speciální pořádkové jednotky, se specializací zdravotník, stáž u záchranné služby. Obsahem této stáže je seznámení s materiálem a postupy poskytování přednemocniční neodkladné péče a podobně,“ uvedla mluvčí krajské policie Jana Slámová.

Záchranáři si společné posádky s policisty pochvalují. „Hlavně to má pro nás přínos, když vyjíždíme do barů nebo do problémových lokalit, kde běžná ošetření často vyústí v konflikt. Přítomnost policisty speciální pořádkové jednotky na místě budí respekt, záchranáři se pak cítí bezpečněji a mají větší klid na svou práci,“ doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru