Preventivní akce Babičko, dědečku, převeď mě! poučila děti o bezpečné cestě do školy
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Strážníci z oddělení prevence kriminality a dopravní výchovy Městské policie ve spolupráci se Severočeskou vědeckou knihovnou uspořádali mezigenerační setkání se seniory z Domova seniorů Orlická, dětmi z mateřských škol a žáky ze základních škol z Krásného Března.

Děti si zde vyslechly vše, co potřebují pro bezpečnou cestu do školy a ze školy, například vyprávění „dědečka“ o tom, jaké to bylo v době, kdy tito senioři byli ještě ve školním věku. Děti se také dozvěděly nejen o povinnostech chodce, ale také o povinnostech cyklistů, o bezpečném přecházení po přechodu pro chodce a o vhodném chování v MHD.

1309prevence1

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Na závěr si děti odnesly dárky v podobě reflexních prvků a paní učitelky metodické pomůcky pro budoucí výuku. Garantem celé akce, které se kromě seniorů zúčastnilo na dvě stě třicet dětí, byla již tradičně primátorka města Věra Nechybová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru