Do Ústí připluje stříbrný olympionik a několikanásobný vicemistr světa ve veslování Václav Chalupa
Pohled na centrum Ústí z řeky Labe. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Vaňov - Účastníci veslařského závodu Praha – Hamburk se v pondělí 1. října odpoledne vylodí ve vaňovském přístavu. V čele regaty pojede stříbrný olympionik a několikanásobný vicemistr světa ve veslování Václav Chalupa.

Do Ústí nad Labem přijedou veslaři po zdolání druhé etapy dlouhé 72 kilometrů z Mělníka. Ve vaňovské loděnici je pro ně i veřejnost od 15.00 hodin připraven pestrý program. Těšit se mohou všichni návštěvníci na klání na veslařských trenažerech za účasti olympijského medailisty Zdeňka Pecky, ukázkové jízdy malých veslařů a handicapovaných veslařů, autogramiádu ústeckých hokejistů a basketbalistů. Chybět nebude občerstvení a o hudbu se postará Nepitch Band.

Etapový závod Prague – Hamburg Rowing Race odstartoval dnes (30. září) v 10:00 na Vltavě pod Karlovým mostem v centru Prahy a skončí 11. října na Labi v Hamburku. Veslaře čeká více než 850 kilometrů dlouhá trasa. Vzhledem k extrémním podmínkám se jedná o vůbec první regatu svého druhu. Závodu se účastní také Aleš Nejedlo, zakladatel regaty a Dušan Macháček, předseda Českého veslařského svazu. Společně s Václavem Chalupou absolvují celou trasu závodu a pokusí se o zapsání do Guinessovy knihy rekordů. V jednotlivých etapách se k nim připojí další závodníci s různými typy lodí - skif, dvojskif, jedna osmiveslice VK Ústí nad Labem, a dále několik veslařů z řad neregistrovaných účastníků, kteří nebudou součástí oficiálního závodu.

Z Ústí nad Labem veslaři vyrazí do  třetí etapy dlouhé 54 kilometru v úterý 2. října dopoledne od přístaviště u hlavního nádraží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru