Primátorka si připomněla smutné výročí Mnichovské dohody. Od vpádu německé armády uběhlo 80 let
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Položením květin k pamětní desce Leopolda Pölzla, který byl v roce 1938 posledním demokratickým starostou Ústí nad Labem, si primátorka Věra Nechybová a její náměstek Pavel Dufek připomněli 80. výročí podpisu Mnichovské dohody.

„Je to dějinná událost, která velmi poznamenala naše město. Doplatili na ní nejen čeští obyvatelé města, ale zejména sudetoněmečtí občané. Po nadšených oslavách připojení regionu k Velkoněmecké říši přišlo kruté vystřízlivění. Provázelo je odvedení mužů na fronty druhé světové války a poté odsun do Německa paradoxně schválený stejnými mocnostmi, jejichž zástupci podepsali mnichovský diktát,“ řekla k výročí primátorka Věra Nechybová.

Podpisem Mnichovské dohody rozhodli 30. září 1938 představitelé Německa, Velké Británie, Francie a Itálie o tom, že Československo přijde o své pohraniční území. Již prvního října, začala Sudety obsazovat německá armáda.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru