Vedení Ústí chce seniory a děti zprostit od poplatku za odpad
Magistrát města Ústí nad Labem. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zprostit seniory a děti od poplatku za odpad chce navrhnout současné vedení města Ústí nad Labem. Primátorka Věra Nechybová o tom informovala na Hovorech s občany v Domě kultury.

„Představu, že by se u nás neplatilo za odpad vůbec, splnit nemůžeme, ale chceme pomoci těmto dvěma kategoriím občanům. Osvobození by se týkalo dětí a mládeže do osmnácti let a seniorů nad pětašedesát let. Je to pomoc pro rodiny s dětmi a pro dříve narozené spoluobčany, kterým z důchodu tolik peněz nezbývá,“ uvedla k návrhu primátorka Ústí.

V současné době poplatek za komunální odpad mají povinnost zaplatit v metropoli Ústeckého kraje všichni obyvatelé s trvalým pobytem. Výjimkou jsou děti do věku tří let včetně celého kalendářního roku, ve kterém věku dovrší.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru