Devětadvacetiletý Ústečan se měl podílet na ovlivňování voleb na Chomutovsku prokázalo policejní vyšetřování
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Chomutov, Ústí n. L. – Ze spolupachatelství na přečinu maření přípravy a průběhu voleb a referenda obvinili policisté devětadvacetiletého Ústečana. Redakci E – Ústí.cz to uvedl mluvčí krajské policie Daniel Vítek, který doplnil, že obvinění souvisí s prověřovaným ovlivňováním voleb na Chomutovsku.

„Službou kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Chomutov byl 26. září obviněn šestadvacetiletý muž z Teplic pro přečin maření přípravy a průběhu voleb a referenda, kterého se  dopustil  tím,  že  poskytl úplatu jiným osobám  v souvislosti  s výkonem  volebního  práva  u  voleb  do zastupitelstva obce v okrese Chomutov, které se konaly ve dnech 5. a 6. října 2018 s úmyslem ovlivnit tak výsledek těchto voleb. Muž  do  obce,  za  úplatu, přihlašoval  k trvalému  pobytu osoby z Teplicka  a  to  z důvodu, aby  jim vzniklo  v obci  volební  právo a  tyto  osoby   opět  za  úplatu volili pachatelem  určenou  politickou  stranu  či  hnutí.  Tedy  volili  by v rozporu s nezávislým vyjádřením své  vůle,“ uvedl policejní mluvčí.

„V souvislosti s tímto případem byl ze stejného přečinu spáchaného formou spolupachatelství obviněn také devětadvacetiletý muž z Ústí nad Labem. Vyšetřovatel obvinil i dalšího muže, který je podezřelý z přečinu maření přípravy a průběhu voleb a referenda spáchaného formou účastenství. Toho se měl pětapadesátiletý muž z Chomutovska dopustit tím, že na adresu své nemovitosti přihlašoval k trvalému pobytu osoby z Teplicka, aby jim umožnil v dané obci volit. V případě prokázání trestné činnosti hrozí všem obviněným trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta,“ dodal Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru