JE TO TADY: V Krušných horách napadl první sníh, už vyjeli i silničáři!
Sníh v okolí Klínovce. Foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Krušné hory - První sněhovou nadílku začínající zimní sezony mají za sebou v nejvyšších částech Krušných hor. Studená fronta přinesla dešťové srážky smíšené se sněhovými právě v horských oblastech na severozápadě Čech.

V okolí Klínovce směrem ke Karlovým Varům i Chomutovu napadlo v neděli okolo pěti centimetrů mokrého sněhu. Sněhový poprašek se udržel už i na klínovecké sjezdovce. Do terénu vyjeli silničáři se sypači. Sníh se v horských oblastech udržel i během dne. Směrem přes Mostecko a Ústecko jej ubývalo.

Pro řidiče to znamená jediné: Do hor se raději nepouštějte na letních pneumatikách, i když tam teoreticky až do poloviny příštího týdne můžete i bez zimního obutí.

Od listopadu je již povinné mít zimní pneumatiky, pokud je na cestách sních, námraza nebo se dá očekávat sněžení. Na horských silnicích do Krušných hor budou umístěné od 1. listopadu značky, které povinnost mít zimní výbavu vyloženě stanovují a bez ní za značku nesmíte.

2810snih2

Sníh v okolí Klínovce. Foto: e-deniky.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru