V německém městě Chemnitz proběhla konference o partnerství mezi městy
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Chemnitz - V Chemnitz proběhla konference na téma Život v mnohotvárnosti. Hlavní náplní konference bylo prohloubení letité spolupráce obou měst. Akce, kterou organizoval spolek Die Brücke v kooperaci s katedrou politickovědeckých výzkumných metod, se konala v Chemnitz již potřetí.

Spolek podporuje školní partnerství mezi oběma městy. Dům dětí a mládeže spolupracuje s partnery v Chemnitz pravidelně a spolupráce probíhá také na úrovni základních škol (např. ZŠ Stříbrnická má dvě partnerské školy přímo v Chemnitz), navštěvují se děti i učitelé a pracují na společných projektech.

Z Ústí nad Labem přijelo téměř 20 účastníků, náměstek primátora města Ústí nad Labem Tomáš Vlach zhodnotil dosavadní spolupráci, přiblížil některé projekty a nastínil, jak spolupracovat do budoucna. Akce byla dotovaná v rámci fondu malých projektů Euroregionu Krušnohoří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru