Ústecká ZOO vyhlašuje soutěž o nejlepší fotku tučňáčích mláďat. Potrvá do konce prázdnin
Foto: Nikola Roštejnská
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Dvě mláďata tučňáků brýlových, která v ústecké zoo bezesporu patří mezi „top“ přírůstky letošního roku, mohou již s dávkou štěstí vidět také návštěvníci. Mláďata přišla na svět v rozmezí dvou dnů v druhé polovině května, ale více než měsíc byla ukryta v bezpečí hnízda ve skále.

Oba rodiče je starostlivě krmili a hlídali, ale díky záběrům kamery mohli chovatelé průběh odchovu sledovat. V polovině června poprvé zaznamenali, že se mladí tučňáci začínají přesunovat k okraji hnízda a pozorují okolí. Nyní se osmělili ještě více a dokonce občas podnikají krátké výpravy mimo své domovské hnízdo, byli viděni i uprostřed písčité pláže.

Zoo vyhlásila na prázdniny fotografickou soutěž „Vyfoť si svého tučňáka“ o nejhezčí snímek mláďat, potrvá 1. července a potrvá do 31. srpna. Na výherce čeká zajímavá cena, mimo jiné se bude moci zúčastnit slavnostních křtin, které proběhnou u příležitosti Světového dne zvířat 5. října.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru