Cykloterapie v praxi: Senioři z Velkého Března už jezdí Cyklorikšou
Ilustrační foto: SHARKA RAO
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Senioři z Domova Velké Březno si už užívají zcela nový zážitek - cykloterapii ve světe známou jako Cycling without age, která kombinuje pohyb, zábavu, dobrovolnictví a vyplnění času příjemnou aktivitou.

Od poloviny června 2019 využívají senioři z Domova Velké Březno elektrickou cyklorikšu, na které je vozí proškolení dobrovolníci z ústeckého Dobrovolnického centra. Vyjížďky jsou směřovány na Labskou stezku, která prochází v těsné blízkosti Domova. První dojmy a emoce z projížděk, kdy senioři mohou vyjet bezpečně s doprovodem na stezku, jsou velice pozitivní. Jak senioři sami, tak vedení domova se shoduje v tom, že jde o příjemné rozptýlení a zájem je veliký.

Koncem června bylo uspořádáno společné setkání, na kterém byli senioři, dobrovolníci, vedení domova a další hosté. Za vedení města přišel seniory pozdravit náměstek primátora Mgr. Tomáš Vlach, který všem popřál hodně radosti z najetých kilometrů. V rámci setkání si mohli další zájemci cyklorikšu prohlédnout, vyzkoušet, "osahat" a přesvědčit se o tom, že to je bezpečné a příjemné. Setkání navštívili také hosté z řad dobrovolníků z České Lípy - ta by se měla stát dalším městem v Česku, která cykloterapii bude realizovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru