Spolupráce města se Spojenými státy už nabírá konkrétní podobu
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Při návštěvě velvyslance USA Stephena B. Kinga v Ústí nad Labem se letos na jaře jednalo o bližší spolupráci města s institucemi Spojených států. Dohoda má konkrétní výsledky.

Patří k nim i účast v programu International Visitor Leadership Program (IVLP), což je profesní výměnný program financovaný Odborem pro vzdělávání a kulturu Ministerstva zahraničních věcí Spojených států amerických. Město bude od 10. července zastupovat náměstek primátora Tomáš Vlach. Mimo jiné navštíví několik měst napříč USA, které řeší pořádek a klid a bude se zaměřovat na otázky bezpečnosti.

„Další část programu věnuji prezentaci naší spolupráce s Univerzitou J. E. Purkyně a její podpoře při navázání kontaktů se vzdělávacími institucemi v USA. O vhodných tématech jsme jednali s prorektorem UJEP profesorem Pavlem Doulíkem,“ uvedl Tomáš Vlach.

Úkolem IVLP je nabídnout zástupcům z politických, společenských a dalších sfér z řady zemí příležitost zažít pestrost a rozdílnost amerického politického, ekonomického, sociálního a kulturního života prostřednictvím pečlivě navržených výměn, které reflektují profesní zájmy účastníků a veřejné cíle diplomacie vlády Spojených států. Každoročně tato výměna přivádí do Spojených států až na 5000 osobností z celého světa.

Účastníky programu nominují pouze zaměstnanci amerických ambasád. Kromě letenky, hradí náklady pobytu plně americká strana.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru