Vyhozená fenka s několika štěňaty bojovala o život. Teď mají všichni nové milující domovy
Buffy a její nová majitelka. Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín
Zajímavosti

Jimlín - Bylo 25. listopadu, když strážníci městské policie v Žatci zavolali do útulku v Jimlíně pro opuštěná zvířata, že v parku našli vyhozenou fenku i se štěňaty ještě s pupeční šňůrou.

Štěňátka byla čtyři. Jenže v tuto dobu teploty pohybovaly okolo 0 stupňů a jedno štěně pobyt venku v zimě nezvládlo a další bojovala o život. Fenka měla silný pud obrany přiblížení k ní bylo nemožné. Nakonec se ale podařilo všechny dostat do bezpečí útulku a hlavně do tepla.

„Naše statečná hrůzu nahánějící maminka dostala jméno Buffy a o své ratolesti se perfektně starala. Jen když se objevil nějaký ten lidský objekt na blízku, bylo zle a rozhodně nikoho do kotce nehodlala pustit, aby náhodou neohrozil její drahé děti. Přesto jsme s ní šli do velkých válek a dvojitou smyčkou tak, aby nám prsty nesežrala, Buffynku denně venčili,“ popsal začátky provozovatel útulku David Kubalík.

Postupem času štěňátka rostla a fenka si zvykala na svého ošetřovatele. Dramatický příběh měl nakonec dobrý konec. Štěňata už se rozutekla do nových rodin. „ A Buffynky statečné srdce skončilo v trvalé péči ošetřovatelky a mají již nový společný domov, kde je vřelou líbeznou paní a členkou lidské i zvířecí smečky. Zvládá jiné pejsky, kočky, dítě i pár hospodářských zvířat. Ale cizí lidé u ní stále musí počítat s útokem pětikilového žraloka,“ dodal na závěr David Kubalík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru