Je mu už 104! Ústecký kraj má jednoho z nejstarších mužů v Česku
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR, Ústecký kraj – V prosinci 2017 pobíralo v celém Česku důchod 430 žen a 62 mužů, kterým bylo k 31. 12. 2017 sto a více let. Informuje o tom Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ). Nejvíce jich žilo v Praze (95), dále v Jihomoravském (72) a Středočeském kraji (46). Přes tři desítky jich bylo v Ústeckém kraji.

V prosinci evidovala ČSSZ v České republice pět žen ve věku 107 let. Podělily se o ně hlavní město Praha a kraje Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský. Nejstarší muž, který od ČSSZ pobíral v prosinci důchod, narozený v roce 1912 a žijící v Královéhradeckém kraji, bohužel v posledních prosincových dnech zemřel. Jeho místo nejstarších mužů zaujali čtyři 104letí – dva bydlí v Jihomoravském kraji, jeden v kraji Ústeckém a jeden v Královéhradeckém.

V Ústeckém kraji ke konci roku pobírali důchod tři sto a víceletí muži a třicet více než stoletých žen.

Ke stým narozeninám obdrží senioři rozhodnutí o trvalém zvýšení důchodu o 2 000 Kč. Je přiznáváno automaticky, není třeba o něj žádat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru