OBRAZEM: Takhle se operovalo, jedlo i učilo. Zahrada Čech se proměnila v první republiku
Ukázka dobové operace. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Litoměřické výstaviště Zahrady Čech se zahalilo do historického hávu. Ústecký kraj si připomněl 100. výročí založení Československa. Téměř 300 kostýmovaných herců představilo období první republiky a doslova vás vtáhlo do historie.

V několika pavilonech byly dobové expozice s kostýmovanými herci, vše formou divadla a interaktivních ukázek, aby si návštěvníci lépe představili, jak se opravdu v první republice žilo. Vidět jste mohli kancelář „tatíčka“ T. G. Masaryka, dva pokoje, které ukazovaly, jak v roce 1918 žila vysoká i nízká třída. Do školních let návštěvníky přenesla dobová třída a pohrát si mohli v dobovém dětském koutku. Chuťové pohárky návštěvníkům polechtali v prvorepublikové restauraci a výbornou kávu si vychutnali v prvorepublikové kavárně. Nechyběl dobový kabaret i biograf, kde se promítaly filmy o první republice. Návštěvníci se mohli těšit i na ukázku operace.

Program na výstavišti trval od pátku do neděle, kdy pátek patřil převážně základním a středním školám, které se prostřednictvím komentovaných prohlídek, seznámily s historií. Na výstaviště dorazilo téměř 3 500 studentů. 

Velký program připravil Ústecký kraj.

Foto

foto

foto
V pavilonu D se sportuje.

foto
Kabaret v pavilonu T.

foto
Pánský klub první republiky

foto
Prvorepubliková restaurace

foto
Prvorepubliková kavárna

foto
Pracovna T.G. Masaryka

foto

foto

foto
Dobová školní učebna

foto

foto

foto
Náměstek hejtmana Petr Šmíd ocenil školy v rámci výtvarné soutěže 

 

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

 Foto: Ústecký kraj

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru