Mladého hasiče vyřadila z práce vzácná nemoc. Po více než roce nyní znovu nastoupil do služby!
Michal se mohl vráti k práci hasiče na pražském letišti.
Zajímavosti

Most, Praha – Po 470 dnech se mohl vrátit k práci hasiče Michal z Mostu. Na dlouhý čas ho vyřadila vzácná choroba - myelodysplastický syndrom. Zvládl léčbu a nyní se po dlouhém boji vrátil zpět do směny „B“ mezi své kolegy – hasiče z Letiště Praha.

Michala po odchodu na nemocenskou čekala dlouhá cesta, hledání vhodného dárce kostní dřeně, transplantace. Té se dočkal vloni v prosinci, následovalo skoro roční uzdravování. Michalův příběh jsme zveřejnili v článku Hasič z Mostu trpí vzácnou nemocí, pomoci mu může vhodný dárce kostní dřeně.

Myelodysplastický syndrom je onemocnění krvetvorby. Díky transplantaci kostní dřeně se nyní Michal může vrátit k běžnému životu i své práci, kterou miluje. „Tato profese je zároveň i koníčkem a nikdy bych ji za nic nevyměnil,“ řekl Michal našemu serveru v době, když se ještě hledal vhodný dárce. A nyní k zákroku, který mu vrátil život, dodává: „Hlavně ať se lidi nebojí darovat.“ Podmínky vstupu do registru dárců najdete například na tomto odkazu.

Michalovi se v době jeho nemoci rozhodli pomoci i kolegové hasiči z letiště, kteří se hromadně do registru přihlásili. Dárcovství nebolí a může zachránit život.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru