VIDEO: Stát nabízí k adopci čivavy, které prošly utrpením v obří množírně
Lehce bázlivá fenka Buchtička. Foto: ÚZSVM
Zajímavosti

ČR – V jednom z největších případů odhalené množírny psů letošního roku padlo obvinění! Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté ženy, která je obviněná ze spáchání trestných činů týrání zvířat a neoprávněné podnikání. Ženě hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Psy, které u ní našli, můžete nyní adoptovat.

Policisté u ženy v polovině roku objevili velkou množírnu s desítkami trpících zvířat. Jak se psům daří v tuto chvíli? Podle posledních informací jsou na tom zvířata velmi dobře a aktuálně jsou připravena od uplynulého pátku najít nové domovy.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí novým majitelům psy zajištěné Policií ČR v trestním řízení ohledně týrání zvířat. Na jednotlivé čivavy v nabídce se můžete podívat v katalogových kartách, které bude ÚZSVM průběžně doplňovat o další psy (odkaz zde).

Ceny jednotlivých zvířat se pohybují od několika set korun do dvou tisíc v závislosti na jejich stáří a zdravotním stavu. Ke kupní ceně budou také připočteny náklady na provedenou kastraci.

Pokud máte zájem o některého ze psů, můžete se od 23. listopadu 2018 obrátit na plzeňské pracoviště ÚZSVM (kontakt zde). Vzhledem k utrpení, kterému byla zvířata vystavena, budou zájemci o ně po dohodě s orgány činnými v trestním řízení absolvovat osobní rozhovor – za účelem zjištění jejich vztahu a postoje ke zvířatům a zejména k seznámení s přístupem, který týraná zvířata potřebují k dalšímu spokojenému životu.

https://www.youtube.com/watch?v=8rfSLaoIRaA

Policisté odhalili množírnu psů při domovní prohlídce bytu na Vinicích v Plzni letos v červenci. „S 48letou ženou ve společné domácnosti žila téměř šedesátka psů. Psi běhali volně po bytě nebo byli uzavřeni v klecích,“ uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová. Případem se kriminalisté dále zabývají. V souvislosti s tímto případem byla v pátek dne 13. července 2018 provedena domovní prohlídka v obci Sedlec. Na místě byla nalezena desítka uhynulých psů na různých místech. Během dne se kriminalistům podařilo najít jednoho pejska ještě živého.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru