OBRAZEM: Takhle žijí bezdomovci. Provizorní bydlení mají v přírodě, nebo ve vybydlených domech a ruinách
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtrvtek 11. května ve večerních hodinách proběhla preventivně bezpečnostní akce městské policie ve spolupráci s odborem sociálních služeb, zaměřená na lidi bez domova, kteří nevyužívají charitativních zařízení a přebývají buď ve volné přírodě, kde si staví svá provizorní bydlení, nebo ve vybydlených domech a různých ruinách.

Při tomto opatření bylo zkontrolováno celkem sedm míst, kde se bezdomovci nejčastěji zdržují. Hlídky strážníků se převážně zaměřovaly na kontrolu osob, zda se nenacházejí v celostátním pátrání. U bezdomovců, kteří přebývají ve volné přírodě se kontrolovalo i okolí jejich příbytků, jestli tito lidé dodržují čistotu a zda se zde nezakládají černé skládky. Pracovnice odboru sociálních služeb nabízely bezdomovcům opětovnou odbornou sociální pomoc. Tyto společné kontroly budou pokračovat i nadále.

1505bezdomovcikz1

1505bezdomovcikz3

1505bezdomovcikz4

1505bezdomovcikz5

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru