Animátor z Deštnice na Lounsku vytváří projekty pro celý svět. S jedním dokonce zabodoval v soutěži „Amerika má talent“
Jan Zavadil. Foto: archiv Jana Zavadila
Ústí nad Labem

Deštnice – Janu Zavadilovi z Deštnice na Lounsku je teprve 33 let, přesto už jeho jméno zaznělo v největší talentové soutěži na světě. Se svou týmovou kolegyní Kristy Sellars z Austrálie získali druhé místo v Amerika má talent.

Mladého animátora zajímali počítače už od dětství. Když se měl rozhodovat, co bude studovat po střední škole, volba byla jasná. „Chtěl jsem studovat počítače, jenom jsem nevěděl, jestli chci být programátor nebo animátor. Nakonec jsem si vybral animaci. Vysokou školu jsem studoval v Holandsku." vzpomíná Jan Zavadil.

Studijní stáž absolvoval ale v České republice, kde už jako animátor pomáhal na výrobě filmu Kozí příběh 2. Po studiu se vrátit do Čech a krátce poté se mu narodil první syn. V Praze si našel práci v 3D animačním studiu Eallin. Tam pracoval na různých reklamních spotech, ale dokonce i na
Večerníčku Nejmenší slon na světě.

Před zhruba pěti lety si už se třemi dětmi a nevidomou manželkou koupili dům v Deštnici na Lounsku a od té doby pracuje „na volné noze". Zlom přišel před čtyřmi lety, kdy začal spolupracovat s jednou ženou z Austrálie. „Kristy Sellars tančí Pole Dance a v pozadí na vystoupení má video projekci. Se svou show vyhrála Austrálie má talent a hledala nového grafika. Dala výzvu do jedné grafické skupiny na Facebooku a já na ní zareagoval, od té doby spolupracujeme. Minulý rok byla pozvaná na soutěž do Ameriky. Do soutěže Amerika má talent jsme dělali tři projekty.
Jeden na casting, odkud se probojovala přímo do semifinále a pak do finále. Tam jsme získali druhé místo," popsal seznámení a úspěch zároveň Zavadil s tím, že se s Kristy nikdy neviděli osobně. Dvojice spolu vyrobila i dvě show na letošní SuperBowl v Americké Arizoně.

Na video z finále soutěže se můžete podívat ZDE.

V současné době pracuje mladý grafik hned na několika projektech. Stal se součástí týmu, který vyrábí v Americe 3D seriál pro děti. „Seriál je financovaný publikem a natáčí se podle předlohy spisovatele Andrew Peterson. Je to takový mix Pána Prstenů a Harry Potter," popsal Zavadil.

Vymýšlí také video projekci pro jednu luxusní restauraci v Istanbulu, kde hostům má být promítána dvouminutová show na zdech. Také pracuje na animaci pro fotbalové freestyle duo v Německu.

Jan Zavadil si prozatím na nedostatek práce rozhodně nestěžuje. V budoucnu by chtěl mít vlastní grafické studio s několika zaměstnanci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru