Ústí nad Labem , Chomutov - Nově může Krajská zdravotní, která sdružuje pět nemocnic v Ústeckém kraji, poskytovat onkologickou péči nejvyššího stupně včetně biologické léčby nejen v Ústí nad Labem, ale také na spolupracujícím pracovišti chomutovské nemocnice. Pro pacienty to znamená, že nebudou muset jezdit ze západní části Ústeckého kraje za léčbou až do krajského města.

Tisková konference. Foto: Petr Sochůrek
Jiří Novák předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., uvedl, že jde o splnění jedné z významných priorit. „Do chomutovské nemocnice se vrátí péče nejvyššího stupně po pěti letech. V minulosti jsme vždy dostali od ministra zdravotnictví pouze příslib, ale až teď Svatopluk Němeček našemu návrhu vyhověl. Chtěl bych proto za všechny, kteří o tuto změnu usilovali, ale především za naše onkologické pacienty a jejich blízké, panu ministrovi poděkovat," dodal Novák.

Martina Chodacká, primářka Onkologického oddělení v Ústí nad Labem a Chomutově očekává, že dojde k dalšímu zlepšení spolupráce obou onkologických pracovišť na všech úsecích léčebné péče o pacienty. „Na chomutovském pracovišti se dostaneme zpět na lepší dostupnost mezioborových týmů a efektivněji využijeme erudovaných klinických onkologů. Dojde k lepší dostupnosti a spolupráci v oblasti nutriční péče pro pacienty z Chomutovska a okolí. Opět dojde také k rozšíření spolupráce obou pracovišť v oblasti paliativní péče včetně využití služby klinického psychologa pro obě pracoviště", zdůraznila některé z výhod primářka.

Vedení Krajské zdravotní na tiskové konferenci zmínilo plánovanou rekonstrukci na ústecké onkologie. Výměny se dočkají všechna okna, rekonstrukce sociální zařízení a vstupní prostory včetně čekáren.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru