Ústí nad Labem – Po dvanácté zavítá na Lidické náměstí Kinematograf bratří Čadíků. Letos na návštěvníky čekají dvě změny. Místo z promítačky bude tým v maringotce promítat filmy z digitálního projektoru. Ústečané budou moci také podepsat petici na podporu kinematografu.

Josef Čadík letos do Ústí zavítá se svým kinematografem podvanácté. Foto: Petr Sochůrek
„Do Ústí se vracím strašně rád. Vždy se nám tady na charitu povede vybrat dost peněz. V roce 2004, kdy jsme vybrali 77 291 korun, to bylo nejvíce z celé České republiky. Letos sbíráme po jednotlivých štacích podpisy od návštěvníků. Bez podpory bychom promítat nemohli, chci při žádosti o dotaci na Fondu kinematografie a ukázat, kolik nás navštěvuje lidí," řekl Josef Čadík.

Letos přiveze kinematograf do Ústí čtyři komedie. První promítne 29. července a poslední 1. srpna. Začátek promítání je vždy od 22.00 hodin. „Donšajni je skvělý film od režiséra Jiřího Menzela. Revival je sice smutná komedie, ale podle mého názoru jde o jeden z nejlepších filmů posledních let. Martin a Venuše je příběh, který zase každého diváka pohladí. Co říci k Postřižinám? Jde o klasiku, navíc spisovatel Bohumil Hrabal by letos oslavil sté narozeniny," uvedl Čadík. Stejně jako loni dobrovolným vstupným přispějí návštěvníci na Konto bariéry 77.

Kasička na dobrovolné vstupné. Foto: Petr Sochůrek
Starosta ústeckého centrálního obvodu Jan Tvrdík řekl, že každé ráno po promítání uklidí Lidické náměstí veřejně prospěšní pracovníci. „O pořádek během promítání se bude starat městská policie," dodal starosta.

Jana Dvořáková, z ústeckého dopravního podniku uvedla, že pro Ústečany vypraví sedm posilových spojů. „Předpoklad ukončení promítání je vždy mezi 23.30 a 24.00 hodinou. Návštěvníky kinematografu odvezou spoje ve směrech Severní Terasa, Dobětice, Všebořice, Pod Vyhlídkou, Vaňov, Střekov a Neštěmice," dodala Dvořáková.

Kinematograf bratří Čadíků letos po celém bývalém Československu zavítá do 120 měst. „S kinematografem jsem začal jezdit v roce 1998. Tehdy jsem měl jednu maringotku. Dnes objíždíme města se čtyřmi skříňovými auty a dvěma maringotkami," řekl závěrem Josef Čadík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru