SILNIČNÍ KONTROLA: Zákaz řízení a propadlá technická
Řídím, piju nealko pivo. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Vaňov – Netradiční silniční kontrolou prošli řidiči, kteří ve středu ráno mířili po silnici I/30 z Vaňova do Ústí. Hlídku dopravních policistů doplňovala jejich kolegyně z oddělení tisku a prevence, zástupce Besip teamu a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven. V Ústí nad Labem odstartoval celorepublikový projekt „Řídím, piju nealko pivo“, který probíhá již několik let.

Cílem akce je opakovaně motoristům připomenout, že alkohol ani návykové látky za volant nepatří. „Během středeční ranní kontroly jsme zkontrolovali zhruba dvě desítky motoristů. U všech dopadl test na alkohol s negativním výsledkem,“ uvedla Šárka Poláčková z oddělení tisku a prevence krajské policie.

Dopravní policisté také kontrolovali technické stavy aut a platnost dokladů potřebných k řízení vozidla. Silniční kontrola tak odhalila jednoho hříšníka, který za volant usedl, ačkoliv měl vyslovený zákaz řízení. Muž musel auto odstavit a dál pokračovat pěšky. V jednom případě řidič a v druhém řidička použili k jízdě auto s propadlou technickou kontrolou. Ani oni nemohli dál pokračovat v jízdě. Na odvoz plechových miláčků si museli přivolat odtahovou službu.

FOTOGALERIE

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru