Ústí nad Labem – Prohlédnout si na vlastní oči nový trolejbus Škoda 27 Tr Solaris, který v budoucno nahradí současné staré trolejbusy, mohou Ústečané na Mírovém náměstí. Dopravní podnik připravil na středu od 9.00 do 17.00 hodin jeho slavnostní představení Ústečanům.

Jana Dvořáková, z ústeckého dopravního podniku uvedla, že vůz pořídili v rámci projektu IPRM (Integrovaný plán rozvoje města) Mobilita – Obnova vozového parku trolejbusů. „Jsme připraveni nastínit cestujícím další aktivity týkající se nových trolejbusů. Připraveny máme soutěže a dárky pro děti, propagační materiály," řekla Dvořáková.

Třínápravový čtyřdveřový nízkopodlažní kloubový osmnácti metrový trolejbus značky Škoda 27 Tr Solaris. Foto: Jana Dvořáková
Celým dnem bude provázet moderátor. „Třínápravový čtyřdveřový nízkopodlažní kloubový osmnácti metrový trolejbus značky Škoda 27 Tr Solaris je vyroben pro minimálně 145 osob, z toho 50 osob sedících. Pro větší pohodlí cestujících během nastupování a vystupování může řidič využít funkci tzv."kneeling", čili jakési pokleknutí vozu v zastávce, čímž dojde ke snížení výšky nástupní hrany. Dalším zajímavým bezpečnostním prvkem jsou dveře vybavené systémem zajištění proti sevření cestujícího se zpětným otevřením při kontaktu s překážkou. Průchozí prostor uvnitř trolejbusu je zcela bez schodů a u druhých dveří je umístěna manuálně ovládaná plošina pro vozíčkáře," dodala Jana Dvořáková.

Vozy této třídy jsou standardně poháněny zadní nápravou, vzhledem ke specifičnosti terénu v Ústí nad Labem budou všechny nově vyráběné vozy nadstandardně a výjimečně vybaveny prostřední hnací nápravou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru