Olšinky - Tři zraněné dívky v okolí Olšinek na Ústecku zaměstnaly ve čtvrtek v podvečer dobrovolné záchranáře, hasiče i zásahovou jednotku ústecké bezpečnostní agentury. Při záchranné akci si hasiči a příslušníci bezpečnostní agentury museli poradil i s agresivním opilcem, který na zdravotníky nečekaně zaútočil. Posléze byl spacifikován. Naštěstí ale bylo vše fingované, a šlo jen o taktické cvičení.

Záchranáře, hasiče a bezpečnostní agenturu zaměstnaly tři "zraněné" dívky. Foto: Jan Vraný

Dobrovolní záchranáři z Akademie dobrovolných záchranářů ČR, z.s. totiž uspořádali taktické cvičení poblíž staré olšinské přehrady. Podle velitele cvičení Petra Sejkory šlo o 2.ročník ,, RESCUE IN ROUGH TERRAIN 2014 " tedy o záchranu zraněných osob v těžko přístupném zalesněném prostředí. Na taktickém cvičení se podíleli vedle záchranářů i dobrovolní hasiči ze Střekova a příslušníci Severočeské bezpečnostní agentury.

VIDEOREPORTÁŽ ZE CVIČENÍ:

"Cílem tohoto cvičení bylo prověření součinnosti našich dobrovolných záchranářů s hasiči ze Střekova a zásahovou jednotkou SBA. K dispozici jsme měli tři figurantky, které simulovaly lehká i vážná zranění. Hlavní lékař ERT týmu MUDr. Jan Bilík pak dohlížel na celý průběh cvičení a zároveň hodnotil zákroky záchranářů rozdělených do třech týmů," uvedl Petr Sejkora.

Podobné cvičení záchranáři uskutečnili již o předloňském podzimu, kde cvičení proběhlo na ústecké Větruši.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru