Tisá – V Ostrově u Tisé se o víkendu od 1. do 3. srpna koná čtvrtý ročník česko-německého hudebního festivalu Rock on the Rocks. Festival se již tradičně koná v srdci pískovcových skal v areálu kempu pod skalní věží Císař.

Hudební program festivalu kombinuje různé styly, takže si každý návštěvník bude moci vybrat muziku podle svého vkusu. Organizátoři pozvali na letošní ročník české hvězdy 100°C, německé ska a reggae muzikanty z Berlin BOOM Orchestra, ska kapelu Yellow Cap, indie-rockoví Houpací koně z Ústí nad Labem, Nauzea Orchestra, vítěze drážďanské soutěže Sound of Dresden Alice Roger a spoustu dalších. Festival bude ve svém sobotním programu ozvláštněn soutěží kapel Newcomer Contest, kterého se z české strany zúčastní například populární ústečtí No discipline nebo pražští rockeři Fake Town.

Malí návštěvníci festivalu budou moci vyzkoušet několik zajímavých atrakcí jako je například skákací hrad, prolézačky, stolní tenis nebo v poslední době čím dál víc populárnější slackline. Organizátoři připravili také několik workshopů k vyplnění volného času sobotního dopoledne a brzkého odpoledne. Výtvarníci mohou vyrábět lampiony nebo zkusit jiné umělecké směry, připraven je tradiční horolezecký workshop a zajímavý kurz hry na kytaru. Ve festivalovém areálu bude po celý den k dispozici několik stánků nabízejících nejrůznější pokrmy a nápoje. Zoufat nemusí například ani vegetariáni, protože i pro ně bude připravena speciální nabídka. Zajímavostí je například možnost sledovat celý program ze stánku čajovny U vysmátý žáby a v klidu popíjet čaj.
„Letošní nabídka je zatím tou nejpestřejší v historii festivalu. Myslím, že se nám daří naplňovat myšlenku přeshraniční spolupráce nejen díky zapojení českých a německých kapel, ale také celého mezinárodního organizačního týmu. Festival není velký, ale snažíme se poskytnut vyšší standard v porovnání s ostatními akcemi," řekl Phillip Scherf z pořádajícího sdružení Kultur! Courage.
Víkendová cena 500 korun/20 euro zahrnuje nejenom festivalový program, ale i místo v kempu, který se nachází ve festivalovém areálu, a parkovací místo pro osobní auto. K dispozici budou i denní vstupenky za 300 korun. Děti a mládež do 14 let v doprovodu rodičů mají vstup na festival zdarma, což jistě udělá radost všem rodinám s dětmi.

Návštěvníci mohou zapomenout na spaní na fotbalovém hřišti nebo na louce za městem. Festivalový areál nabízí veškeré sociální zázemí, za které není potřeba dále připlácet. Navíc je zde možnost si přiobjednat pobyt v chatičce a například snídaně se dá pořídit již za pár korun přímo v restauraci Pod Císařem. Podrobné informace mohou zájemci najít na dvoujazyčné webové stránce www.rockontherocks.eu nebo volně přístupné Facebookové stránce www.facebook.com/festivalontherocks.

Na místo konání festivalu se lze dostat autobusovou dopravou a následně pěšky z Ústí nad Labem do zastávky Tisá, rozcestí Sněžník. Pěšky je pak potřeba vydat se ke kostelu (cca 300m po silnici ve směru Petrovice), pak po červené turistické značce do Ostrova (cca 1 hodina chůze). Při cestě autobusem z Děčína je potřeba vystoupit na zastávce Sněžník - restaurace Hraničář, odtud jít po červené turistické značce do Ostrova (cca 1 hodina chůze).

Do Ostrova se mohou návštěvníci dopravit také osobním autem, ale v místě jsou omezené možnosti parkování. Omezení parkování neplatí pro majitele víkendového lístku, který zahrnuje nejen program a ubytování v autokempu, ale také parkovací místo přímo v areálu.

Naprosto unikátní poloha místa konání festivalu Rock on the Rocks umožňuje jeho návštěvníkům spojit nevšední kulturní zážitek s turistickým výletem do nedalekých Ostrovských skal, Tiských stěn nebo výstupem na rozhlednu na Sněžník. Zájemci o historii se mohou vydat po naučné stezce Zapomenuté pohraničí, která byla otevřená na začátku tohoto roku.

Vítaní jsou i cyklisté. Cyklistický výlet po Krušnohorské magistrále se dá zakončit právě víkendovým odpočinkem na festivalu. Pokud by i to bylo málo, tak se cyklisté mohou projet po značených cyklostezkách na české nebo německé straně státní hranice, která se nachází cca jeden kilometr od místa konaní festivalu. Kolo se dá vypůjčit přímo v areálu kempu.

Petr Bureš

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru