Ústí nad Labem – Do vozového parku ústeckého dopravního podniku přibudou kromě nových trolejbusů i autobusy. Společnost získala dotaci sto čtyřicet milionů korun v rámci IPRM (integrovaný plán rozvoje měst) – Životní prostředí. Autobusy budou poháněny motory na CNG (Compressed Natural Gas – stlačený zemní plyn).

Radek Chobot, ředitel dopravního podniku, uvedl, že před nákupem autobusů postaví vlastní čerpací stanici pro CNG. „Vyroste v předlické vozovně v místě zbouraných hal. Výstavba stanice by měla začít v průběhu prosince," řekl Chobot.

Ilustrační foto. DPMUL/Petr Šašek
Ústecký dopravní podnik v současné době disponuje devíti autobusy na CNG. „Tankujeme je na čerpací stanici v areálu společnosti RWE. Průtok jejich stojanů je pro nás však nedostačující. Doplnění plynu trvá celou noc," dodal Chobot.
Stlačený zemní plyn je v současnosti nejčistší a zároveň nejekonomičtější palivo v dopravě. Jeho dopad na životní prostředí je oproti naftě minimální.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru