Střekov – Martu Buncikovou, která v listopadu roku 2012 v ulici Ústecká najela s autem mercedes na chodník, kde srazila jedenáctiletého chlapce a z místa nehody ujela, poslal ve středu senát okresního soudu za mříže. Rozsudek ovšem nenabyl právní moci. Obžalovaná se v soudní síni proti němu odvolala. Střetem se tak bude zabývat krajský soud.

Mluvčí ústeckého krajského soudu Jan Tichý uvedl, že obžalovaná byla odsouzena k sedmiletému nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve věznici s ostrahou. „Dále jí soud uložil trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu osmi let," dodal Tichý. Povinně by měla Marta Bunciková nastoupit protialkoholní a protitoxikomanické léčení v ústavní formě. Navíc musí matce chlapce zaplatit škodu ve výši 3 009 875 korun. Státní zástupce s rozsudkem souhlasil a vzdal se práva na odvolání. Přesto rozsudek není pravomocný, obžalovaná využila svého práva a na místě proti němu odvolala. Nehodou se tak bude muset zabývat krajský soud.

Podle redakce E - Ústí, jde o běžnou praxi. Tím, že se státní zástupce vzdal práva na odvolání, ve většině případů využije obžalovaný svého práva a odvolá se. Vyšší soud (pozn. red. v tomto případě krajský)už totiž nemůže uložit obžalovanému přísnější trest.

Řidička Marta Bunciková 12. listopadu roku 2012 najela autem mercedes v ulici Ústecká na chodník a srazila jedenáctiletého chlapce, který tu venčil s kamarádem psa. Žena z místa nehody ujela, aniž by sraženému poskytla první pomoc. Hoch následkům zranění podlehl. Marta Bunciková před jízdou užila tlumící léky a při vyšetřování tvrdila, že myslela, že přejela jen psa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru