Ústí nad Labem – K dopravní nehodě cisterny na bukovském rondelu museli vyjet v úterý ústečtí policisté, záchranáři a hasiči. U kruhové křižovatky se převrátilo hasičské auto směřující na zásah do Balbínovy ulice na Klíši. Střet si vyžádal čtyři zraněné.

Hasičská cisterna skončila na boku. Foto: Jan Vraný

Mluvčí hasičů Lukáš Marvan uvedl, že jednotka jela k požáru podkrovního bytu. „Při nehodě došlo ke zranění čtyř osob, které v tu chvíli byly v autě. Podle prvotních zjištění má jít o lehká zranění. Záchranáři převezli hasiče do Masarykovy nemocnice," dodal mluvčí.

Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou spadá Masarykova nemocnice, řekl, že tři hasiče ošetřili lékaři s lehkými zraněními ambulantně a propustili je do domácího léčení. "Čtvrtý z hasičů se musel podrobit operaci poraněné ruky," dopnil Vondra.

Svědci střetu tvrdí, že nehodě předcházel smyk hasičské cisterny. "Šla jsem zrovna okolo se psíkem, ozvala se velká rána, bylo mokro, tak to šmejknul o sloup," napsala na sociální síť Romana Číhová.

VIDEOREPORTÁŽ Z NEHODY CISTERNY: 

Dopravní policista Jaroslav Šams uvedl, že po dobu šetření a odklízení následků střetu, řídili na místě provoz policisté. "Tím, že došlo pouze k uzavření jednoho ramene kruhové křižovatky, hlídka odkláněla provoz po okolních silnicích. Kdo rondelem nemohl projíždět, byly trolejbusy," řekl policista.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová doplnila, že příčina nehody je stále v šetření. "Havarované auto odstranila z místa odtahová služba. Předběžná škoda je 5 100 000 korun," dodala policejní mluvčí.

Na trolejbusových linkách projíždějících rondelem zavedl ústecký dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu. "Při nehodě hasičského auta došlo k poškození jednoho z trolejových sloupů. Jak dlouho budou autobusy na trolejbusové trati jezdit, nedokážeme v tuto chvíli říci," řekla krátce po střetu Jana Dvořáková z dopravního podniku.

Hasiči havarované cisterny vyjížděli k požáru v Balbínově ulici, kam vyslal operační důstojník pět hasičských jednotek. Od zapálené svíčky měl v podkrovním bytě vzniknout požár. Hasiči evakuovali deset lidí.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru