Ústí nad Labem – Posvítit si na nezodpovědného zaměstnavatele museli ústečtí policisté. Z platu strhával zaměstnancům povinné platby, ale dále je neodváděl.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek
Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že policejní komisař sdělil obvinění šestačtyřicetiletému muži z trestného činu neoodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné platby. „Obviněný muž jako osoba samostatně výdělečně činná vědomě neodváděla povinné platby za své zaměstnance, ačkoliv tyty platby byly zaměstnancům pravidelně strhávány z mezd. Obviněný tudíž nesplnil svou zákonnou povinnost odvést za zaměstnance daň a to ve výše 100 tisíc korun. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí až do výše 3 let nebo zákaz činnosti," dodala policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru