Ústí nad Labem – Všichni Ústečané v následujících letech možná nebudou muset platit za svoz odpadu. Na svém jednání se o tom shodli radní Ústí nad Labem a navrhnou zastupitelům změnit současnou vyhlášku o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že radní se pro tento krok rozhodli po důkladné analýze ekonomické situace. „V tuto chvíli podle informací o plnění rozpočtu Ústí je zřejmé, že se ekonomice i hospodaření města daří. Ani názory představitelů jednotlivých obvodů na změnu vyhlášky nejsou jednotné, proto se vedení města rozhodlo osvobodit všechny občany od poplatku za odpad a napravit tak slib minulých představitelů města z roku 2008, že po zvýšení daně z nemovitosti, čtyřnásobné od roku 2009, bude zrušen poplatek za komunální odpad. Doposud nebyl tento nešvar napraven a slib naplněn. Poplatek se nevybíral v letech 2009 a 2010 a znovu byl zaveden od roku 2011. Hlavní snahou vedení města je nestresovat a nezatěžovat tímto poplatkem poctivé občany města, kteří vše řádně platí. Město se současně potýká s množstvím neplatičů. Dluh od roku 2002 postupně narůstá, nyní činí 139 milionů korun. Dluhy jsou obtížně vymahatelné, ale odpuštěny nebudou. Tento návrh bude předložen zastupitelstvu,“ dodala Romana Macová v tiskové zprávě.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru