Městská policie v Ústí slaví čtvrt století od svého vzniku
Zdroj foto: Magistrát města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Pětadvacet let od svého vzniku slaví v letošním roce Městská policie města Ústí nad Labem, která tehdy vznikla jako pořádková služba pro krajské město. Ve sboru v současné době pracuje sto padesát lidí.

Na slavnostním shromáždění poděkovala městských strážníkům za jejich práci primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová. „Vážíme si vaší práce. Naše město vás potřebuje. Budeme se snažit, aby se podmínky k vaší službě postupně zlepšovaly a aby se vaše řady rozšířily. Moc vám za vše, co děláte pro město a jeho občany, děkuji,“ uvedla primátorka. 

Městská policie má po Ústí čtyři služebny, tak aby pokryla v rámci výkonu své služby co největší území krajské metropole. Ústečané najdou strážníky v ulici Krčínova, Na Nivách, Stříbrnická a Varšavská. Další důležitou součástí je operační středisko s tísňovou linkou 156. Zde strážníci kromě přijímání telefonních oznámení obsluhují kamerový systém města. Za zmínku určitě stojí skupina prevence kriminality, která působí na dopravním hřišti v Krásném Březně. O odchyt zatoulaných zvířat se starají vyškolení strážníci s kynologické služby. Nejprestižnější prací u Městské policie v Ústí nad Labem je služba ve Skupině operativního zásahu, kde slouží nejzkušenější strážníci se speciálním výcvikem. 

Ředitel ústeckých strážníků Pavel Bakule uvedl, že v současné době sbor disponuje moderní technikou. „Stává se, že na nás někdo nadává, ale když se ocitne v nouzi, volá strážníky. Máme za sebou nejen tisíce drobných zásahů, ale také několikery povodně, velké požáry nebo asistenci při demonstracích. Vedení města věnuje velkou pozornost vybavení, pracovnímu prostředí a dalším věcem, které potřebujeme ke své službě, ne vždycky to bylo takové,“ zdůraznil Pavel Bakule.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru